2009. december 10., csütörtök

Egy másodperces arany ötlet



Az arany kontúr matrica jóbarátunk, különösen így, az adventi készülődés közepette (na jó, az ezüst kolléga is szép és ugyanolyan hasznos). Hihetetlenül sokféleképpen felhasználhatjuk, és mivel nem több egy egyszerű matricánál, gyakorlatilag egy másodperc alatt karácsonyivá varázsolhatunk szinte bármit a segítségével.

Nekem már szokásommá vált advent idején több hobbiboltot is felkeresni és alaposan végigválogatni a kontúr matricakészleteket. Jó, ha tartunk nagyobb és apróbb mintákat egyaránt raktáron, bár a legjobb olyan íveket beszerezni, amin több méretben is találhatók matricák. Hogy mikulásokat, angyalkákat, hóembereket, karácsonyfákat, ajándékcsomagokat, csillagokat, vagy hópelyheket választunk, az már tényleg csak ízlés kérdése.

De ha beszereztünk pár lapot, jöhet a matricázás, s millió különböző tárgyat karácsonyosíthatunk egy szempillantás alatt. Könnyen készíthetünk például képeslapot, ültetőkártyát vagy éppen ajándékkísérőt színes kartonból és néhány matricából. Ezekre a legszebb, ha arany (vagy ezüst) tollal írunk és arany (vagy ezüst) fonállal akasztjuk fel őket, ha kell. Ha ajándéknak konyhánk kincsét szánjuk, s idén házi szörpöt, lekvárt, bort adunk szerettenkinek, akkor a finomságok üvegeit is díszítheti egy-egy ilyen motívum. (Ugye milyen remekül mutat a sötét vörösboron a világító karácsonyfa?) De kerülhetnek a matricák gyertyára is: ez tényleg egyperces ajándékötlet, ráadásul nagyon látványos is. Egy gyertyát pár matricával kidekorálni egyáltalán nem bonyolult, sőt. Különösen szép, ha a szóban forgó gyertyát először valamilyen alkalomhoz illő szalvétával dekupázsoljuk, majd a matricából néhány csavaros sormintát választva tovább ékesítjük.

A kontúr matrcia díszíthet fatárgyakat is: gyertyatartót, dobozkákat, tálkákat. Kerülhet vázára, kaspóra, agyagedényekre, tálcákra, jegyzetfüzet elejére, egy egyedileg összeállított karácsonyi CD borítójára. Merészebbek (pontosabban, akik nem riadnak vissza egy kis ünnepek utáni kapargatástól) feldobhatják vele lakásuk több pontját: ragaszthatják hűtőszekrényre, ajtóra, ablakra, tükörre, stb. Felülettől és kedvtől, illetve időtől függően pedig az arannyal rajzolt mintákat kiszínezhetjük, kifesthetjük, hogy még egyedibbé varázsoljuk műveinket.

Ugye hogy kihagyhatatlan?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése