2010. március 22., hétfő

Húsvéti ötletcsokor


Lehet, hogy csak nekem új, de egy nagyon remeknek tűnő honlapra bukkantam a minap, a címe makingfriends.com. Az oldal számtalan kreatív ötletet mutat, amelyeket elsősorban a legkisebbeknek szánnak, s a legtöbbhöz természetesen megrendelhető csomagban kínálja a szükséges alapanyagokat - ahogyan az általában lenni szokott. Ám nem minden apróságnál van ez így, számos alkotás megvalósítását teljesen ingyen, bárki számára hozzáférhető leírással és gyakran könnyedén kinyomtatható ábrákkal, sablonokkal segíti. Mindenképpen érdemes tehát szétnézni, már csak azért is, mert a közelgő húsvétra jó néhány kedves és egyszerűen elkészíthető ötlettel készülnek.

Itt van például ez a jópofa kosárka, amit a gyerekek jó előre elkészíthetnek, hogy aztán a nyuszi ebbe rejtse számukra az ajándékokat. Csak ki kell vágni a papírt a megadott ábra alapján, meghajtogatni a kosárkát, majd színes papírból készített virágokkal díszíteni a szintén rendelkezésre álló sablon segítségével. Na jó, elismerem, az amerikai mértékegységek átváltása plusz feladat, de az internet segítségével közel sem bonyolult művelet ;)

Vagy itt a kosárka nyuszis verziója, amihez a honlap egyedileg összeállítható, nyomtatható nyuszifigurákat is kínál. Tetszés szerint kiválaszthatjuk, hogyan nézzen ki a mi húsvéti nyuszkónk, s ízlés szerint öltöztethetjük is. Ezek a kosarak természetesen akár az ünnepi asztal díszei is lehetnek, hímes tojásokból, virágokból, kisebb figurákból húsvéti kompozíciót varázsolhatunk bennük, de kínálhatjuk a tojásokat ebből a locsolóknak is.

Nekem nagyon tetszik a kilincsre akasztható, a nyuszit beinvitáló kártya is. Csak ki kell vágni kartonból, ráírni a nyuszinak szóló üzenetet, majd tetszőlegesen dekorálni: dekupázsolni, festeni, rajzolni, matricázni, stb. Kiváló feladat a nyuszit váró gyerekeknek!

Végezetül találunk itt néhány húsvéti kifestőt is, amivel tényleg csak annyi a dolgunk, hogy kinyomtassuk, majd a gyerkőcök kezébe nyomjuk, hadd színezzenek kedvükre. Aki tehát egyszerű, tarkabarka ötleteket keres, melyeket a család akár közösen is elkészíthet, mindenképpen nézzen be az oldalra! A kifejezetten a húsvéthoz illő alkotások gyűjteményét itt találjátok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése