2010. április 10., szombat

Pillangók szállnak


A tavasz egyik klasszikus jelképének számítanak a pillangók, amelyek lassan előbújnak és vidáman szálldosnak a virágok felett. Mindenkit elbűvöl a párban repülő-kergetőző lepkék boldog tánca, s a fűszálra, szirmokra óvatosan leszálló, szárnyát rebegtető pillangó látványa. Miért ne használnánk hát fel mostanság a lepke motívumot alkotásainkon?

Persze megpróbálkozhattok a képen látható csokor elkészítésével is (boltokban kaphatók a virágkötők által is gyakran alkalmazott papírlepkék), de mutatok Nektek egy honlapot, ahol számos különböző pillangó közül válogathattok. A mintákat csak ki kell nyomtatni, s máris indulhat a színezés, festés. Ha szükséges, fénymásolóval lehet nagyítani vagy kicsinyíteni a méreteken. Ám nem csupán kifestőként használhatók ezeket a sablonokat.

A mintákat egy tetszőleges anyagra másolva, kihímezhetitek őket, így tavaszivá varázsolhattok egy terítőt, textilszalvétákat, konyharuhát, de díszíthettek velük függönyt, törülközőt, takarót, sőt, akár táskát, ruhákat is. Különösen jól mutatnak egy sál vagy kendő végeire hímzett pillangók. Ha a hímzés hosszadalmasnak tűnik, textilfestékkel is dolgozhattok, de nagyon szépek lesznek a pillangók gyönggyel, flitterrel kihímezve is, ráadásul ezek csillogása kiválóan illik a lepkék pompás szárnyaihoz.

Természetesen nem csak textilre lehet másolni a mintákat, dekorálhattok velük dobozkákat, s mivel a pillangó alapvetően egy finom, nőies, romantikus motívum, nagyon szép ékszeresdobozt lehet például készíteni a segítségükkel. De festhetjük őket agyagcserépre, kaspóra is, amibe egy szép kis tavaszi virágot ültetünk. Esetleg matricafestékkel az ablakra, tükörre rajzolunk néhány, gondtalanul repdeső lepkét a tavaszi hangulat fokozására.

Kartonból vagy mintás, különböző textúrájú papírokból is nagyon szép és változatos pillangókat lehet összeállítani, ezek kerülhetnek a falra, de kisebb méretben képeslapokat, ültetőkártyákat, szalvétagyűrűket is ékesíthetnek. Ihletért pedig fel lehet lapozni a határozókönyveket, ahol rengeteg, szebbnél szebb lepkét találhatunk.

És ahogy látjátok, az oldalon van pár könyvjelző sablon is, amelyek felhasználásával kedves és egyedi ajándékot készíthetünk, de a magunk örömére is érdemes elkészíteni egyet: kertben olvasáshoz több mint tökéletes!

4 megjegyzés:

Katarina írta...

Nagyon klasszak a pillangók, ráadásul a lánykám imádja őket, úgyhogy meg is próbálom elkészíteni az általad megadott link segítségével! Köszönet érte, Freya!

Freya írta...

Szívesen, örülök, hogy tetszik :)

Szabina írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy honnan tudnék szerezni ilyen csokrot? Ugyanis nagyon tetszik,már első pillantásra beleszerettem ..♥

Freya írta...

Virágboltokban és hobbiboltokban szerezhető be drótszálra erősített ilyen papírpillangó, egyszerűen azokból készült a csokor. Csak össze kell fogni őket a drótszálnál fogva, majd a drótokat egy szalaggal körbetekerve elbújtatni ;)

Megjegyzés küldése