2010. október 14., csütörtök

Tengeri csempék




Amit most mutatok, az egy hihetetlenül egyszerű és gyors ötlet, tökéletes a fürdőszobák felfrissítéséhez, egyedivé varázsolásához. Én mindig is imádtam a tengert és az arra emlékeztető tárgyakat, kellékeket, dekorációs elemeket, és hol másutt is lehetne jobban megidézni ezt a hangulatot, ha nem a fürdőszobában?

Éppen ezért igyekszem néhány tengeri aprósággal felékesíteni a fürdőt, és az ehhez nélkülözhetetlen kagylók és csigák igazán remek felhasználási módját találtam meg ehhez. Persze lehet egy tálba, kosárkába, homokkal "bélelt" tálcára is helyezni a kagylókat, de ha a falra, azaz a csempére ragasztjátok őket, sokkal különlegesebb hatást érhettek el!

Nem kell megijedni, nem örökéletű, levakarhatatlan díszeket javasolok: egyszerűen válogassátok ki a legszebb, legegyedibb példányokat, és kék színű, rágógumiszerű ragasztóval, azaz blue tackkel rögzítsétek őket a csempére. Ígérem, nem hagy nyomot, ha eltávolítjátok, mégis biztosan tart majd.

A kagylókból kialakíthattok tetszőleges mintákat: hogy sormintát vagy valamilyen figurát raktok ki belőlük, csak rajtatok múlik. Amint a képeken láthatjátok, én az egyik helyen minden csempe közepére egy-egy csinosabb darabot biggyesztettem, kvázi kiállításszerűen, egy nagyobb szabad felületen azonban több kagylót és csigát esetlegesen rendeztem el. Mint észrevehetitek, egészen nagy darabokat is rögzíthettek ily módon, persze a súlyosabb példányok bizonyára leesnének, de a pillekönnyű, termetesebb kagylóknak biztos helyük lesz a falon.

És ha megunjátok, könnyedén átrendezhetitek vagy levehetitek a díszeket. Addig pedig nap mint nap megcsodálhatjátok az akár saját kezűleg gyűjtött kincseket, amelyek egy régi, boldog nyaralásra emlékeztetnek, és amelyek egyébként úgyis csak egy doboz mélyén porosodnának. Hát nem sokkal jobb inkább így közszemlére tenni őket?

2 megjegyzés:

Katarina írta...

Kedves Freya, ez nagyon ötletes megoldás! Gratulálok!

Freya írta...

Köszi! :)

Megjegyzés küldése